رفع دغدغه‌های مشتریان | چطور دغدغه مشتریان را برطرف کنیم؟

چطور دغدغه مشتری را برطرف کنیم؟
اگر در کسب‌وکارتان بتوانید دغدغه‌های مشتریان را برطرف کنید، می‌توانید سهم بزرگی از بازار را تصاحب کنید. اگر یک مشتری راضی داشته باشید که دغدغه‌هایش برطرف شده‌اند، شما را به دیگران نیز معرفی خواهد کرد و این رمز اصلی تبلیغات است. در این مقاله کوتاه بررسی خواهیم کرد که چطور باید دغدغه‌های مشتریان را برطرف کنید؛ پس تا انتها همراه ما باشید.

مشتری شما دقیقاً کیست؟

به جرئت می‌توان گفت اصلی‌ترین بخش بوم مدل کسب‌وکار، بخش مشتریان است. شما تا زمانی که مشتریان خود را دقیق نشناسید، نمی‌توانید دغدغه‌هایشان را برطرف کنید، چرا که از آن‌ها  بی‌اطلاع هستید.

قبل از هر چیز توجه به این نکته ضروری است که بازاریابی گوشه‌ای (Niche Marketing) و بخش‌بندی بازار (Market Segmentation) به شما کمک می‌کند تا مشتریانتان را دقیق‌تر بشناسید؛ چرا که قسمتی از بازار هدف را انتخاب کرده‌اید، مشتریانتان فیلتر شده‌اند و آشنایی بیشتری با گروه هدف خودتان دارید.

به زودی مقاله‌ای کامل در مورد نیچ مارکتینگ، مارکت سگمنتیشن و تفاوت این دو در سایت منتشر می‌کنیم.

پس اولین نکته این است که بدانید چه قشری از مردم مشتری شما هستند، چه ویژگی‌هایی دارند، رنج سنی آن‌ها چقدر است و چه شخصیت‌هایی دارند. با شناخت مشتری، می‌توانید دقیق‌تر روی دغدغه‌هایشان کار کنید.

Who

چطور با دغدغه مشتریان آشنا شویم؟

برای آشنا شدن با دغدغه مشتریانتان، کافی است از 5 قسمت زیر در زندگیشان مطلع شوید :

1. مشکلات

مشتری شما چه مشکلاتی دارد که به شما مربوط است و می‌توانید به او در رفع آن مشکل کمک کنید؟

بیایید یک کسب‌وکار آموزشی در حوزه کنکور را مثال بزنیم و در مورد آن صحبت کنیم. مشکلاتی که یک فرد کنکوری با آن‌ها روبرو است می‌تواند شامل این موارد باشد :

1.در یکی از دروس تخصصی مثل شیمی بسیار ضعیف است

2.هر چه تلاش می‌کند نمی‌تواند تراز آزمونش را ارتقا دهد

3.موقع مطالعه تمرکز ندارد و این باعث نارضایتی او شده‌است

حال شما به عنوان یک مشاور یا مدیر کسب‌وکار ک در حوزه کنکور فعالیت می‌کند، چطور می‌توانید این مشکلات دانش‌آموزان را برطرف کنید؟

2. اشتباهات

مشتری شما کارهایی را انجام می‌دهد که فکر می‌کند درست هستند و در مسیر هدفش به وی کمک می‌کنند، در صورتی که این کارها اشتباه هستند. مشتری شما چه اشتباهاتی مرتکب می‌شود که به شما مربوط است؟

چند سال پیش در زمینه مدل مو، استایلی مد شده بود که در آن دور سر را کامل خالی می‌کردند. خوشبختانه در حال حاضر آن افتضاح از مد افتاده و کمتر کسی سراغش می‌رود. حال تصور کنید یک فرد با هدف اینکه جذاب‌تر دیده شود، موهایش را با همان مدل استایل دهد. این فرد تصور می‌کند کار درستی انجام داده اما شما به عنوان فردی که در زمینه مدلینگ کسب‌وکار دارید، می‌دانید که این کار وی اشتباه است. با تذکر این نکته به وی، باعث می‌شوید که اصلاحی در مسیر او شکل گیرد و او به هدفش که جذاب‌تر شدن بود نزدیک شود.

یا مثلاً در همان زمینه کنکور؛ دانش‌آموز فکر می‌کند که باید تا دیرهنگام بیدار بماند و درس بخواند. اما شما به عنوان مشاور به وی یادآور می‌شوید که این کار اشتباه است و باید ساعت فیزیولوژیک بدنش را با ساعتی که کنکور شروع می‌شود تطابق دهد. با این کار او متوجه می‌شود که از اشتباهاتش خبر دارید و می‌خواهید به وی کمک کنید؛ پس به شما اعتماد می‌کند.

3. ترس‌ها

مشتری شما از چه چیزی می‌ترسد که به شما ارتباط دارد؟ چطور می‌توانید این ترس وی را برطرف کنید؟

چند سال پیش دانشپذیری داشتم که یک خانم 40 ساله بود. یکی از بزرگترین ترس‌های این خانم، آینده فرزندش بود که مبادا آنطور که باید رقم نخورد. نتیجه این شد که در یک جلسه دو ساعته با فرزند 18 ساله‌اش، مسیر زندگی مناسبی برایش طراحی کردیم، دستورالعمل‌های لازم را تدارک دیدیم، مهارت‌های مهمی که باید آموزش میدید را مشخص کردیم و برنامه اجرایی مناسبی تعیین کردیم. پس از این جلسه ترس مادر تا حدود زیادی برطرف شد، چرا که ترسش بیشتر ناشی از ابهام بود که با رفع ابهامات موجود، ترسش نیز فرو ریخت.

در زمینه کنکور که مثال زدیم؛ دانش‌آموزان چه ترس‌هایی دارند؟ اینکه مبادا در کنکور نتیجه دلخواه را نگیرند، اعضای خانواده و فامیل او را سرزنش کنند و به اون برچسب بی‌استعداد بزنند، نتواند پاسخ اعتماد پدر و مادرش را بدهد و … . حال شما به عنوان مشاور باید این ترس‌ها را با آموزش‌ها و مشاوره‌هایتان رفع کنید.

4. آرزوها

مشتری شما چه آرزوهایی دارد که می‌توانید به وی در تحقق آن‌ها کمک کنید؟

یکی از دوستانم در زمینه سئوی وبسایت فعالیت می‌کند. وقتی از او پرسیدم که مشتریانش چه آرزویی دارند گفت می‌خواهند نتیجه اول سرچ گوگل در زمینه کاری خود باشند. حال این دوستم با ارائه آموزش‌ها و خدمات لازم، به مشتریانش کمک می‌کرد تا به این هدف نزدیک‌تر شوند.

در کسب‌وکار شما مشتری دنبال چه هدفی است؟

5. موانع

مشتری چه موانعی در مسیر زندگیش دارد که به شما مربوط است؟

مثلاً در همان زمینه کنکور؛ شما به عنوان مشاور خدماتی را به دانش‌آموزان ارائه می‌کنید تا آن‌ها را به سمت موفقیت سوق دهید. اما یکی از دانش‌آموزان که شما را می‌شناسد، قدرت مالی زیادی ندارد که بتواند از خدمات شما استفاده کند. برای این مانع چه دستورالعملی دارید؟ آیا خدمات یا آموزش ارزان‌تری ارائه می‌دهید که این فرد از آن استفاده کند؟ آیا شرایطی برای پرداخت اقساطی در نظر گرفته‌اید؟ آیا این دانش‌آموز می‌تواند به رایگان خدماتی را از شما دریافت کند؟

دانش‌آموز دیگری به دلیل تجربه شکست‌های متعدد در آزمون‌های آزمایشی، اعتماد به نفسش را از دست داده و فکر می‌کند نمی‌تواند در کنکور موفق شود. برای این مانع چه پاسخی دارید؟ آیا آموزش‌های الهام‌بخش برای این قشر مخاطبان آماده کرده‌اید؟

سخن پایانی

شما با آشنایی با این 5 قسمت از زندگی مشتریان، می‌توانید تبدیل به کسب‌وکاری شوید که در زمینه رفع دغدغه مشتریان و جلب رضایت آن‌ها یکه‌تاز است. علم کسب‌وکار، پر از اصول و قواعدی است که در صورت رعایت آن‌ها می‌توانید یک کسب‌وکار معتبر و سودآور ایجاد کنید. در پلن خصوصی POB به طور کامل با اصول مدیریت و ارتقا کسب‌وکار آشنا خواهید شد. همین الآن با کلیک روی تصویر زیر، اطلاعات کامل این پلن VIP را مشاهده کنید :

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
چطور مشتری وفادار و متعهد ایجاد کنیم؟

چطور مشتری وفادار و متعهد ایجاد کنیم؟

آنچه در این پست میخوانید کسب و کار یعنی چه؟ چطور مشتری وفادار ایجاد کنیم؟ ۱. محصول یا خدمات ارزشمند…

بیشتر بخوانید
بهترین ایده های راه اندازی کسب و کار برای خانم ها

بهترین ایده های کسب و کار برای خانم ها | ۸ ایده پولساز

آنچه در این پست میخوانید ۸ ایده پولساز کسب‌وکار برای خانم‌ها ۱. کسب‌وکارهای حوزه آموزشی ۲. مشاوره و کوچینگ ۳….

بیشتر بخوانید
مدل فریمیوم

مدل فریمیوم (Freemium) در کسب و کار چیست؟

آنچه در این پست میخوانید مدل فریمیوم (Freemium) چیست؟ چند مثال از مدم فریمیوم مدل فریمیوم کجا به کار می‌آید؟…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *