۴ راهکار برای رشد انفجاری کسب و کار

4 راهکار برای رشد انفجاری کسب و کار
سکون به هیچ عنوان معنایی ندارد و اگر رشد شما متوقف شود، بدانید در حال پسرفت هستید؛ خصوصاً در جامعه‌ی تورمی مثل ایران! به همین دلیل شما باید استراتژی دائمی برای رشد مستمر کسب و کارتان داشته باشید تا از قافله جا نمانید. در این مقاله 4 راهکار برای رشد انفجاری کسب و کار بیان کردیم که در ادامه آن‌ها را بیان میکنیم.

راهکار اول : تبلیغات

برای رشد مستمر کسب و کار، نیاز است تا هر روز تعداد بیشتری از افراد با شما و کسب و کارتان آشنا شوند و راهکار رسیدن به این نتیجه، تبلیغات مستمر است. عده زیادی از صاحبان کسب و کار اینطور فکر میکنند که تبلیغ کردن، هزینه کردن است و کار درستی نیست درآمد را در چنین جایی هزینه کرد. در صورتی که تبلیغ کردن نه تنها هزینه نیست، بلکه سرمایه‌گذاری به شدت سودآوری است که میتواند باعث رشد انفجاری کسب و کارتان شود.

راهکار دوم : خلق تجربه مشتری (CX)

پس از آنکه کسب و کارتان را تبلیغ کردید و مخاطبانتان بیشتر شد، حال وظیفه دارید احساس این مخاطبان را نسبت به کسب و کارتان مثبت کنید. آنچه در تعریف علمی تجربه مشتری یا Customer Experience (CX) به آن اشاره شده‌است، آن است که تجربه‌ای که مشتری از مرحله‌ی آشنایی با برند شما تا نقطه خرید از شما تجربه میکند مثبت باشد، اما ما میخواهیم یک راهکار متمایزتر و دقیق‌تر به شما ارائه کنیم.

تجربه مشتری

در دنیای امروزی که ارتباطات بسیار آسان و در عین حال مهم است، کسب و کارها تلاش میکنند تا رابطه بهتری با مخاطبانشان خلق کنند. به لطف شبکه‌های اجتماعی این کار خیلی آسان‌تر شده‌است. فلسفه‌ی ایجاد مفهوم بلاگری در کسب و کارها نیز همین است؛ کسب و کارها از اهمیت این ارتباط مطلع شدند و استراتژی برای بهبود رابطه خودشان با مخاطبان طراحی کردند. در چنین شرایطی دوست و رفیق شدن با مخاطبان خیلی راحت است اما نکته‌ای که خیلی‌ها به آن توجه نمیکنند، فلسفه و هدفشان از این ارتباط است. بارها مشاهده کرده‌ایم که این ارتباط بین مدیر یک کسب و کار و مخاطبان آن به اندازه‌ای صمیمی شده که پیامی که از سمت کسب و کار باید به مخاطب برسد به کل تغییر کرده و عملاً مخاطب به رفیق تبدیل شده نه به مشتری!

آنچه ما پیشنهاد میکنیم، این است که به جای خلق تجربه‌ی بهتر با مخاطبانی که هنوز خرید از شما را تجربه نکرده‌اند، استراتژی طراحی کنید تا هر مخاطب حداقل یک بار خرید از شما و حسی که محصولتان به وی میدهد را تجربه کند تا از آن به بعد هم مشتری وفادار شما شود و هم با تبلیغات دهان به دهان (Word of Mouth) برایتان بازاریابی کند. طبیعتاً پیش‌زمینه‌ی چنین اتفاقی، طراحی محصول باکیفیت، روند فروش سریع و آسان و … نیز هست که باید ابتدا روی آن‌ها تمرکز کنید.

برای آنکه بتوانید اولین بار به مخاطب جدیدتان محصولی بفروشید، لازم است تا استراتژی جذاب و پیشنهادی رد نشدنی طراحی کنید. اگر فکر میکنید محصولتان به اندازه‌ای خوب است که هر کس آن را تجربه کند مخاطب وفادار شما میشود، به هر نحوی که شده کاری کنید تا گوشه‌ای از مزیت محصولتان را تجربه کند. شما میتوانید این کار را با استراتژی‌های مختلف مثل ایجاد محصول ارزان‌تر، مدل Freemium، برگزاری ایونت‌های رایگان یا ارزان و … انجام دهید.

مقاله «مدل فریمیوم (Freemium) در کسب‌وکار چیست؟» را  از دست ندهید.

راهکار سوم : شناخت درست بازار هدف و انتخاب یک گوشه آن

شما باید به طور دقیق مخاطبان بازار هدف و ویژگی‌های مخاطبان خودتان را بشناسید. از نیازها، مشکلات، چالش‌ها، دغدغه‌ها، اشتباهات، خلق و خوها و احساساتشان مطلع باشید و براساس این شناختی که از آن‌ها دارید فعالیت کنید. به عنوان مثال یک کسب و کار که مخاطبانش دانش‌آموزان کنکوری هستند، باید بداند که در زمان امتحانات این دانش‌آموزان چه احساساتی را تجربه میکنند، ممکن است چه اشتباهاتی را مرتکب شوند، چه نیازهایی دارند و چالش‌هایی که با آن‌ها روبرو هستند چیست. با این وجود میتواند ارتباط بهتری با آن‌ها بگیرد و این مسئله قاعدتاً نرخ فروش و در نتیجه سوددهی کسب و کار را بیشتر میکند.

زمانی که بازار هدف را به طور کامل شناختید، اگر در ابتدای راه کسب و کارتان هستید بهتر است یک گوشه از آن بازار را انتخاب کنید. به این عمل در علم کسب و کار، بازاریابی نیچ (Niche Marketing) میگویند. برای مثال یک کسب و کار که در حوزه پوشاک فعالیت میکند، تمرکزش را فقط روی پوشاک بچگانه میگذارد و با هدف جذب این قشر برنامه‌ریزی میکند. این کار به شما در گسترش کسب و کارتان مخصوصاً در اوایل راه که سرمایه کمی دارید به شدت کمک میکند و میتواند برای همیشه نام برندتان را در ذهن مخاطب جاودانه کند.

راهکار چهارم : فروش مجدد

همیشه فروش به کسی که تا کنون چیزی از شما نخریده سخت‌تر است (البته با این پیش‌زمینه که خریدارانتان، از شما راضی باشند) و با وجود این حقیقت، باید استراتژی برای فروش مجدد به افرادی که قبلاً تجربه خرید از شما را داشتند طراحی کنید. سرمایه زیادی توسط این راهکار نصیب هر کسب و کاری میشود اما متأسفانه خیلی از بیزینس‌ها آن را جدی نمیگیرند.

سخن پایانی

با وجود اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، داشتن یک کسب و کار پرسود رؤیا نیست. تا جایی که میتوانید مهارت‌های مرتبط با کسب و کار، بازاریابی، فروش و … را آموزش ببینید تا بتوانید حرفی برای گفتن در بین کسب و کارهای بزرگ داشته باشید.

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
چطور دغدغه مشتری را برطرف کنیم؟

رفع دغدغه‌های مشتریان | چطور دغدغه مشتریان را برطرف کنیم؟

آنچه در این پست میخوانید مشتری شما دقیقاً کیست؟ چطور با دغدغه مشتریان آشنا شویم؟ ۱. مشکلات ۲. اشتباهات ۳….

بیشتر بخوانید
چطور مشتری وفادار و متعهد ایجاد کنیم؟

چطور مشتری وفادار و متعهد ایجاد کنیم؟

آنچه در این پست میخوانید کسب و کار یعنی چه؟ چطور مشتری وفادار ایجاد کنیم؟ ۱. محصول یا خدمات ارزشمند…

بیشتر بخوانید
بهترین ایده های راه اندازی کسب و کار برای خانم ها

بهترین ایده های کسب و کار برای خانم ها | ۸ ایده پولساز

آنچه در این پست میخوانید ۸ ایده پولساز کسب‌وکار برای خانم‌ها ۱. کسب‌وکارهای حوزه آموزشی ۲. مشاوره و کوچینگ ۳….

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آواتار کاربر کاربر مهمان فاطمه ۲۲ مرداد ۱۴۰۳

تک به تک نکات بسیار مفید و جمع و جور بدون سخن اضافه با بیشترین کیفیت 👌🏻خداقوت

احسان خودسیانی ۲۳ مرداد ۱۴۰۳

ممنون از نظر شما
خوشحالیم که براتون مفید بوده